Popis
Prémiová krátkozrnná ryža Yutaka, pôvodom z Talianska, je lepkavá a ideálna pre sushi, či ďalšie japonské a orientálne jedlá.
SKLADOVANIE
Uchovajte v chlade a suchu. Po otvorení spotrebujte do 1 roka.
PRÍPRAVA
1) Umyte 250 g sushi ryže Yutaka studenou vodou a rukou premiešajte do kruhu. Vodu vylejte a opakujte, kým voda nie je číra, potom namočte na 15-30 minút do studenej vody a potom ju dôkladne vylejte. Namáčanie umožňuje ryžu absorbovať vodu priamo do stredu každého zrna na rovnomerné varenie.
2) Pridajte premytú ryžu do 330 ml čerstvej studenej vody a priveďte do varu. Potom dusíme na miernom ohni 10 minút so zatvoreným vekom.
3) Pred podávaním vypnite oheň a nechajte 10 minút stať so zatvoreným vekom.
Ako pripraviť sushi ryžu
1) Varte 250g sushi ryže Yutaka podľa pokynov.
2) Pripravte si korenie na sushi zmiešaním 3 lyžice japonského ryžového octu Yutaka, 2 lyžicou cukru a 1 lyžičky soli.
3) Navlhčite povrch mixovacej nádoby, najlepšie drevené. Preneste ryžu do misy a pomocou teplej špachtle nalejte korenie na sushi do ešte teplej ryže. Ak chcete premiešať, jemne prerežte ryžu špachtľou vodorovne, pracujte zhora, nemiešajte, aby nedošlo k rozbitiu zŕn.
4) Ryžu ochlaďte vlhkou látkou na izbovú teplotu. Až sa ryža priblíži izbovej teplote, začnite s výrobou roliek – to uľahčuje tvarovanie, oproti ryži studenej.