Popis
Káva bez štipky acidity. V chuti prevládajú čokoládové, zemité a ťažké tóny. Geniálna na espresso.
Kuba nám ponúka rôzne klenoty a medzi ne patrí aj ich skvelá káva, ktorú si strážia a jej export obmedzujú. Práve preto je veľmi cenená.
CHUŤOVÝ PROFIL



CHUŤ KÁVY
Telo kávy je stredne silné, dymové. Zaujímavosťou tejto kávy je, že v nej nenájdeme žiadnu aciditu ani pri svetlejšom pražení. V chuti prevládajú čokoládové, zemité a ťažké tóny a dokonca v nej nájdeme aj chuť tabakových listov.
PÔVOD KÁVY
Kávovníky sa pestujú na juhu krajiny v oblasti Oriente v národnom parku Sierra Maestra, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1200 – 1600 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.
REGIÓN: Oriente – Sierra Maestra
FARMA: drobní farmári z regiónu
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Sierra Maestra
ODRODA: Typica
SPRACOVANIE: mokré, sušené na slnku
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1200 – 1600 m n. m.