Popis
Dr. Oetker Vanilkový struk Bourbon 1 ks
Popis
Vanilkový struk Bourbon Dr. Oetker pochádza z ostrova Madagaskar a je tej najlepšej kvality. Plody vanilky zrejú 7-8 mesiacov, potom sa ručne zbierajú a nechávajú na slnku vysušiť. Vanilkové struky sa ručne triedia a prepravujú do Európy na zabalenie. Prísne kvalitatívne požiadavky a kontrola zaručujú vysokú kvalitu Vanilkových strukov Bourbon Dr. Oetker.
Viac informácií a receptov na www.oetker.sk.
Značka
Dr. Oetker
Pôvod
Krajina pôvodu: | Madagaskar |
---|
Skladovanie
- Skladujte v suchu!
- Pri izbovej teplote
Príprava a použitie
Celý struk: Struk možno variť vcelku v omáčke alebo pudingu, ktorým dodá výraznú chuť a vôňu. Celý struk sa môže tiež uzavrieť do nádoby s práškovým alebo krupicovým cukrom. Struk po niekoľkých dňoch prevonia cukor výraznou vanilkovou arómou. Struk možno do cukru vložiť opakovane.
Semienka vo vnútri struku: Vyškrabaná dužina z vnútra struku sa môže primiešať do krému, pudingu, do cesta na sladké pečivo, do cukru na obalenie pečiva, do zmrzliny, nápojov, apod.
Rozomletý struk: Struk možno vysušiť na vzduchu po dobu jedného týždňa a potom rozomlieť. Pomletý struk sa pridáva do cesta, krému, pudingu, práškového cukru, apod.
1 Dr. Oetker Vanilkový struk Bourbon sa používa podľa konkrétneho receptu na asi 500 ml tekutiny, 500 g cukru alebo 500 g múky.