Popis
Tieto jasne červené až tmavo purpurové plody, ktoré sa tvarom aj veľkosťou podobajú klasickému jablku, pod tvrdou nepoddajnou šupkou ukrývajú viac než 600 drobnučkých semienok. Každé z nich, obalené v rúžovkastej polopriesvitnej dužine ponúka sladko-kyslú zmes brusníc, rebarbory a červenej ríbezle. Granátové jablko obsahuje mnoho blahodárnych látok, ktoré znižujú riziko kardiovaskulárnych chorôb, pomáhajú pri anémii, prečisťujú organizmus a zlepšujú trávenie. Granátové jablko by sa malo konzumovať hlavne čerstvé, no vie byť delikátnym spestrením omáčok ku jedlám z rýb a hydiny. Vrámci pečenia môžete použiť jeho sušené semienka ako náhradu hrozienok v bábovkách a netreba zabúdať ani na legendárny recept sirupu granadina, ktorý sa používa v nespočte miešaných nápojov.