Popis
Pstruh dúhový je pravdepodobne jedným z najznámejších rýb, ktoré sú oceňované po celom svete a kladú veľmi vysoké nároky na prostredie, v ktorom žijú (môžu vyrásť iba v čistej vode bohatej na kyslík). Ide o prírodný produkt, takže jednotlivé ryby sa líšia veľkosťou a hmotnosťou, preto sa predávajú 2ks vo váhe: 0,45-0,90kg. Tento produkt zasielame s čerstvý, vákuovo balený, aby ste ho mohli tiež bez problémov zamraziť.
Rybárstvo sa nachádza na úpätí Malých Karpát priamo v samotnom srdci zámockého parku mesta Stupava.
Na tomto unikátnom mieste sa začalo s chovom rýb ešte za grófa Pálffyho. Dnes už je rybárstvo modernizované, ale stále ekologicky prírodné. Na 15 rybníčkoch sa zaoberajú chovom tých najkvalitnejších, našich slovenských EKO rýb.
EKO-ryba, je ryba, ktorá je chovaná a žije vo svojom prirodzenom prostredí od vyliahnutia z ikry až po vylovenie. To znamená, že nie je vychovávaná v recirkulačných plastových systémoch a nádržiach, alebo v betónových rybníkoch, ale v rybníkoch v ktorých prirodzene žije v prírode. Obsádka rýb v takýchto rybníčkoch je nezhustená, každá ryba má dostatok priestoru pre život a preto nie je potrebné rybám podávať antibiotiká ani robiť špeciálne ozdravovacie kúpele. Vďaka tomu sa v rybníčkoch vytvára veľké množstvo prirodzenej potravy (malé rybky, kriváky, patentky a iný hmyz), ktoré ryby požierajú. Rast takejto ryby trvá dlhšie, ako pri klasickom „brojlerovom“ chove.
Ryby z EKO chovu majú tradičnú prirodzenú chuť, nie sú mastné, koža aj mäso má prirodzené zafarbenie. Sú to kvalitné ryby s farbou a vyvinutými a nedokúsanými plutvami. Chuť takejto ryby je neopísateľná.
Skladovanie
Spotrebujte do a skladovanie: Spotrebujte do 3 dní pri teplote do 2 ° C (pozri štítok. Po otvorení skladujte na chladnom mieste a spotrebujte do 2 dní
Návod na prípravu
Do panvice na vyprážanie pridajte polovicu citrónu. Pri servírovaní položte nad čerstvo vyprážanú rybu plátok citróna, vyzerá to super dekoratívne.
Upozornenie
Pred konzumáciou prosím skontrolujte, či v rybom filé nezostali žiadne kosti, pretože aj napriek najšetrnejším kontrolám sa môže v jednotlivých prípadoch stať, že v filé môžu zostať kosti z rýb. Žiadame vás o pochopenie!