Popis
Dr. Oetker Krtkova torta 435 g
Popis
Vlastnosti
- Pridajte vajcia, mlieko, banány, smotanu na šľahanie a tuk
Značka
Dr. Oetker
Skladovanie
- Skladujte v suchu!
- Pri izbovej teplote
Príprava a použitie
Balenie obsahuje:
275 g zmesi na korpus, 100 g zmesi na náplň, 60 g čokoládových vločiek.
K tomu pridáte:
Na cesto: 100 g mäkkého masla alebo margarínu, 2 vajcia (veľkosť M), 75 ml mlieka (7 polievkových lyžíc).
Na náplň: 3 banány, 500-600 ml vychladenej smotany na šľahanie, 100 ml studenej vody.
Všetky druhy rúr pred pečením dobre predhrejte!
Elektrická rúra: 170 °C, 35 – 40 min.
Teplovzdušná rúra: 150 °C, 35 – 40 min.
Plynová rúra: stredný stupeň, 35 – 40 min.
Pri pečení rešpektujte skúsenosti s vlastnou rúrou!
Odporúčame okrúhlu tortovú formu Ø 26 cm.
1. Príprava cesta
Zmes na cesto, maslo alebo margarín, vajcia a mlieko dáme do misy. Šľaháme elektrickým ručným šľahačom, najprv na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni asi 3 minúty. Cesto vložíme do tukom vymastenej tortovej formy, zarovnáme a pečieme. Čas a teplota sú uvedené v tabuľke. Po upečení oddelíme okraj formy a korpus necháme vychladnúť.
2. Úprava korpusu
Po vychladnutí oddelíme dno formy a korpus položíme na tortový podnos. Pomocou lyžičky korpus vydlabeme do hĺbky 1/2 cm. Ponecháme 1 cm široký okraj. Vydlabanú časť korpusu v miske nahrubo rozdrobíme.
3. Príprava náplne a zdobenie torty
Banány olúpeme, pozdĺžne prekrojíme a plochou stranou poukladáme na vyhĺbený korpus. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. Zmes na náplň a odmeranú vodu miešame v miske ručne metličkou 1/2 minúty. Potom ihneď vo dvoch fázach primiešame šľahačku a nakoniec čokoládové vločky. Šľahačkovú náplň navŕšime kopcovito na korpus až po okraj a posypeme rozdrobeným korpusom. Necháme stuhnúť v chladničke asi 3 hodiny.