Popis
Granadilla je tropické ovocie, ktoré vás prekvapí intenzívne sladkou chuťou. Jej hladká, pevná kôra má sprvu zelené sfarbenie, no postupom zrenia prechádza do zlatožltej až oranžovej. Spomínaná šupka nie je jedlá, rovnako ako vnútorná, hubovitá biela dreň – z grenadilly sa konzumuje iba rôsolovitá dužina s jadierkami. Tá je výdatným zdrojom vitamínov A a C, antioxidantov ktoré posilňujú imunitný systém, znižujú zápal a zvyšujú produkciu kolagénu v pokožke. Konzumovať ju odporúčame hlavne čerstvú, pretože práve tak vynikne jej jedinečná chuť a chrumkavá dužina. Môžete ju zamiešať do jogurtu, müsli, ovsenej kaše či ovocného šalátu, alebo odšťaviť do limonád, koktejlov a smoothies – v Peru sa napríklad vo veľkom cedí a kombinuje s pomarančovým džúsom. Chuť granadilly veľmi dobre vynikne v kombinácii s jahodami, čučoriedkami, mandarínkami, červenými pomarančmi, limetkami a mascarpone.