Vegan Sacher torta

in
Vegan Sacher torta

INGREDIENCIE:

  • 250 g špaldovej múky
  • 1/2 sójového rastlinného mlieka Body&Future
  • 200 g trstinového cukru
  • 80 g kakaa
  • 1/4 šálky repkového oleja
  • 1 ČL jedlej sódy
  • 1 ČL soli
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g horkej čokolády
  • 250 ml vody
  • 3 PL jablčného octu
  • marhuľový džem

na čokoládovú polevu budeme potrebovať:

POSTUP:

Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a pripravíme si formu na pečenie. Vo väčšej miske zmiešame všetky suché suroviny ( múku, cukor, kakao, jedlú sódu a vanilkový cukor). Poriadne premiešame. Vo vodnom kúpeli si roztopíme horkú čokoládu. Pridáme rastlinné mlieko, vodu a jablčný ocot. Poriadne premiešame. Mokré aj suché prísady si zmiešame vo väčšej miske. Pripravíme si tortovú formu, na ktorej spodok dáme papier na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch približne 40 minút, záleží od rúry. Keď sa nám korpus vychladne, opatrne ho prekrojíme na polovicu. Potrieme marhuľových džemom a priložíme druhú časť korpusu. Vo vodnom kúpeli si opäť roztopíme čokoládu, do ktorej pridáme rastlinné mlieko a agáve sirup. Polevu si necháme vychladnúť, avšak musí byť stále tekutá. Rozotrieme po torte, po okrajoch a do stredu. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky. Môžeme ozdobiť mandľami.

Dobrú chuť!