Tofu s kurkumovou omáčkou a udon rezancami

in
Tofu s kurkumovou omáčkou a udon rezancami

INGREDIENCIE:

  • 200 g udon rezancov
  • 180 g tofu
  • 200 ml kokosového mlieka
  • 1 ČL kurkumy
  • soľ

marináda:

  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 PL balsamica
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 ČL mix sušených byliniek: bazalka, tymián, oregáno, liguerček
  • 200 g zeleniny, použila som: 
  • 60 g baby mrkvy
  • 40 g brokolice – nakrájaná na menšie kúsky
  • 50 g zelených fazuľkových luskov – nakrájane na 3cm kúsky
  • 50 g šalátu pak choi baby (použila som 6 listov)

niečo extra na vytuningovanie:

  • baby kukurica
  • klíčky china rose

POSTUP:

Začneme s marinádou. Zmiešame sójovú omáčku, balsamico, olivový olej a mix sušených byliniek. Tofu pokrájame na kocky a premiešame s marinádou. Necháme pôsobiť. Do vriacej vody vložíme baby mrkvu a necháme variť 10 minút, následne pridáme brokolicu, fazuľové struky a varíme ďalších 5 minút, na záver pridáme pak choi listy a sparíme pod pokrievkou 1 minútu. Po uvarení zeleninu precedíme. Kokosové mlieko podľa potreby zriedime s vodu, pridáme kurkumu, soľ a metličkou rozmiešame. Varíme za občasného miešania do zovretia. Udon rezance vložíme do vriacej vody a varíme 3 minúty na jemnom plameni, precedíme. Tofu opražíme na zohriatej panvici z každej strany 3 minúty. Poďme servírovať. Zeleninu zalejeme kokosovo-kurkumovu omáčkou, a podávame s udon rezancami a tofu. Nezabudnite hotovú porciu ozdobiť baby kukuricou a klíčkami. Nech aj oči jedia.

Dobrý chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s @chudnemjedlom