Teplý šalát s vegánskou bryndzou

in
Teplý šalát s vegánskou bryndzou

INGREDIENCIE:

  • 300 g mrkvy
  • 300 g batátov
  • 1 PL olivového oleja
  • 100 g beluga šošovice (alebo obyčajnej šošovice)
  • 80 g bieleho tofu
  • 50 g vegánskeho bieleho jogurtu
  • 3 ČL jablčného octu
  • 1 ČL lahôdkového droždia
  • soľ

POSTUP:

Rúru rozohrejeme na 220 stupňov. Mrkvu a batáty nakrájame na rovnako veľké hranolky a premiešame s trochou oleja a soľou. Šošovicu si prepláchneme a dáme variť. Varíme v neosolenej vode 25-30 minút. Zatiaľ dáme piecť aj mrkvu a batáty. Pečieme 30-35 minút. Šošovicu ku koncu varenia osolíme. Kým sa všetko varí a pečie, pripravíme si jednoduchú bryndzu. Do food processora namrvíme tofu, pridáme vegánsky biely jogurt, hrubšiu štipku soli a jablčný ocot. Rozmixujeme dohladka. Podľa chuti pridáme trocha viac soli. Na tanier pridáme šošovicu, na ňu navrstvíme mrkvu a batáty a lyžičkou pridáme tu a tam kúsky našej vegánskej bryndze. Môžeme pridať klíčky pre pridané vitamíny, alebo napríklad krúpy či quinou, ak chceme mať šalát ešte sýtejší.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s maktarinka.