Penne Aglio e Olio

in
Penne Aglio e Olio

INGREDIENCIE:

Tiež milujete cestoviny a jednoduchosť? Pripravte si s nami cestoviny na štýl Aglio e Olio. Tento recept zvládnu aj úplní začiatočníci.

Na 4 porcie budeme potrebovať:

  • 400 g cestovín penne alebo špagety
  • 5 PL olivového oleja
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 100 g parmezánu
  • 1 ks cukety (podľa chuti)
  • 5 – 6 ks cherry paradajok
  • 1 hrsť petržlenovej vňati (podľa chuti)
  • 1 hrsť oregána
  • 1 štipka chilli vločiek
  • 1 štipka soli

POSTUP:

👉 Cestoviny dáme uvariť podľa návodu v slanej vode. Ideálne, aby boli al dente.
👉 Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme k nemu na plátky pokrájaný cesnak, ktorý chvíľku opražíme. Netreba ho nechávať dlho, aby nám cesnak nezhorkol. Následne pridáme čili a do toho zamiešame uvarené cestoviny.
👉 Na druhej panvici na olivovom oleji pripravíme nakrájanú cuketu, nadrobno nakrájaný cesnak a posypeme trošku oregánom. Premiešame. Nakoniec prihodíme cherry paradajky a vypneme. Túto zmes pridáme k základu k cestovinám.
👉 Na záver si postrúhame parmezán, ktorým posypeme hotové jedlo. Pokvapkáme kvalitným olivovým olejom a dozdobíme bazalkou.

TIP: Ak sú cestoviny suchšie, tak na záver podlejte cestoviny vodou z uvarených cestovín. Cestoviny budú vláčnejšie.

Dobrú chuť!