Medové bataty s tahini dressingom

in
Medové bataty s tahini dressingom

INGREDIENCIE:

na pečené bataty potrebujeme:

  • 2 sladké bataty
  • 2 PL medu
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 ČL soli
  • 3 ČL čerstvého kôpru

na tahini dressing potrebujeme:

  • 3 PL tahini pasty
  • 2 PL medu
  • 1 citrón
  • 1/4 ČL soli
  • 2-3 PL vody

na šampiňóny potrebujeme:

  • 100 g šampiňónov
  • 1 PL ghee masla

POSTUP:

Bataty zemiaky očistíme, nakrajáme na koliska s hrúbkou 1 cm, koliska prepolíme. Vzniknú nám mesiačiky. Nakrájané bataty vložíme do misy a zmiešame ich s medom, olivovým olejom, soľou a kôprom nakrájaným na malé kúsky.  Bataty poukladáme na papier na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 20 minút, následne zemiaky otočíme a pečime ďalších 15 – 20 minút.  Ak máte na rúre grilovaciu funkciu, bataty ugrilujte približne 3-5 minút, budú chrumkavé. Dressing pripravíme zmiešaním: tahini pasty, medu, citrónovej šťavy z jedného citrónu, soli a na záver zriedime s vodou. Na panvici roztopíme ghee maslo a osmahneme z každej strany pokrájané šampiňóny. Pečieme približne 2 minúty, šampiňóny by mali byť jemene hnedé. Upečené bataty podávame so šampiňónmi, tahini dressingom a extra prokrájaným kôprom. Ozdobiť môžeme sézamovými semienkami.

Dobrú chuť!