Gaštanové jazýčky

in
Gaštanové jazýčky

INGREDIENCIE:

  • 250 g gaštanového pyré
  • 50 g masla
  • 50 g maslových sušienok
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 50 ml rumu
  • 150 g horkej čokolády na poliatie
  • 1 PL oleja
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • na ozdobu môžete použiť nasekané vlašské orechy alebo pečené gaštany

POSTUP:

Gaštanové pyré zmiešajte s maslom, na jemno rozdrvenými sušienkami, vlašskými orechami a rumom. Zmes dobre premiešajte, vytvaruje valček s priemerom cca 5 – 6 cm, zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky stuhnúť. Potom pripravené cesto nakrájajte na približne 1 cm hrubé kolieska. Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu. Pridajte olej a jednotlivé kolieska polejte položené na mriežke čokoládou. Jazýčky dajte stuhnúť do chladničky. Pre podávaním ich ešte ozdobte čerstvo vyšľahanou šľahačkou.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk.