Domáce Baileys

in
Domáce Baileys

INGREDIENCIE:

na cca 1,7 l, teda 2-3 fľaštičky budeme potrebovať:

Baileys:

  • 2 plechovky salka
  • 60 ml kávy (espresso alebo filter)
  • 4 PL čokoládového krému
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 700 ml whiskey (napr. Jameson)

Čokoládový krém:

  • 100 g tmavej čokolády
  • 50 g kryštálového cukru
  • 30 g kakaa
  • 1 ČL instantnej kávy
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 ml vody

POSTUP:

Začneme najprv s čokoládovým krémom. V hrnci zmiešame nasekanú čokoládu, cukor, kakao, kávu, smotanu aj vodu. Dáme variť nad mierny plameň, kým sa smotana nezahreje, a miešame, kým sa čokoláda a cukor úplne neroztopia. Takto pripravený krém dáme do fľašky, necháme pri izbovej teplote vychladnúť a potom skladujeme v chladničke. 

Samotné Baileys pripravíme nasledovne:

Salko spolu s kávou a čokoládovým krémom zohrejeme, aby sa lepšie premiešali chute a vznikol jeden krém. Necháme chvíľu vychladnúť, prilejeme smotanu na šľahanie a whisky. Všetko spolu premiešame, nalejeme do fľašiek a dáme odpočinúť do chladničky. A voilá, máme hotovo!

Na zdravie!

Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk