INGREDIENCIE:
na 2 porcie budeme potrebovať:
- 400 g uvarených cestovín (fusilli, penne, rigatoni..)
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 2 strúčiky cesnaku
- 40 g parmezánu (grana padano)
- 60 g sušených paradajok
- 1 jarnú cibuľku
- 50 g prosciutta (slaniny)
- soľ
- mleté čierne korenie
- 7 trojuholníčkov taveného syra alebo 1 a 1/2 črievka
- olivový olej
POSTUP:
Na pár kvapkách olivového oleja zarestujeme na drobné kocky nakrájané prosciutto (slaninu). Po chvíľke pridáme rovnako na jemno nakrájanú jarnú cibuľku (len bielu časť), sušené paradajky a cesnak. Chvíľku spolu zarestujeme a zalejeme šľahačkovou smotanou. Do omáčky pridáme tavený syr, varíme, kým sa syr rozpustí, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a na úplný koniec pridáme parmezán. Do hotovej omáčky pridáme uvarené cestoviny, všetko spolu ešte raz prehrejeme a podávame.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s chef_from_thewoods.