INGREDIENCIE:
- 200 g cíceru
- 1 menšia červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL horčice
- olivový olej
- 1 PL rímskej rasce
- voliteľné – 1 hrsť petržlenovej vňate alebo sušený petržlen
- soľ
- čierne korenie
- 10 PL strúhanky
- príloha – šalát
- dip – jogurt, popučený 1 strúčik cesnaku, soľ a čierne korenie
POSTUP:
Sušený cícer necháme namočený vo vode, ideálne cez noc. Precedíme ho, dôkladne prepláchneme pod tečúcou vodou a dáme do mixéra. Pridáme nakrájanú cibuľu, nasekané strúčiky cesnaku a všetky zvyšné ingrediencie. Mixujeme do masy. Pozor aby sa z toho nestala kaša. Z cesta ručne tvarujeme malé guľôčky a jemne obaľujeme v strúhanke. Guľky restujeme na panvici na rozohriatom oleji. Hotové guľky, si vychutnáme so šalátom a zároveň namáčame do dippu.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s tanindesk.