INGREDIENCIE:
na rizoto budeme potrebovať:
- 250 g ryže Arborio
- 1 ks cibule
- 300 g mrazeného alebo čerstvého hrášku
- 1 dl bieleho vína
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 PL masla
- parmezán
- soľ
- čierne korenie
na hrášok na masle budeme potrebovať:
- cukrový hrášok
- maslo
- citrón
- soľ
POSTUP:
Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku alebo šalotku. Pridáme ryžu a krátko orestujeme. Podlejeme bielym vínom, ktoré necháme jemne odpariť. Potom podlejeme trochou vývaru, ktorý postupne prilievame počas celého varenia. Za stáleho miešania a podlievania varíme do takmer úplného zmäknutia ryže. Polovicu hrášku rozmixujeme a pridáme spolu so zvyšným hráškom do uvarenej ryže. Necháme prehriať a na záver primiešame zmäknuté maslo a nastrúhaný parmezán. Na masle si jemne orestujeme cukrový hrášok. Na dochutenie použijeme soľ, čierne korenie a citrónovú šťavu. Podávame s pripraveným rizotom.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci so skatulkavkuchyni.