Aj takto môže vyzerať váš ZDRAVŠÍ TANIER, ktorý pre nás pripravila foodbloggerka @chudnemjedlom.
Ingrediencie:
• Fazuľové struky
• Špargľa
• Cuketa zelená
• Cuketa žltá
• Tofu
• Mix sušených byliniek (napr: koriander, kurkuma, citrónová tráva, rímska mletá rasca, slakdá paprika, rozmarín, tymián)
• Olivový olej
• Baby kukurica
• Prepeličie vajcia
• Ghee maslo
• Kurkuma
• Červená mletá paprika
• Hrachové klíčky
• Sezamové semienka
• Petržlenová sušená vňať
Postup:
1. Na panvici roztopíme ghee maslo a zrhuba 3 minútky ošmahneme jednu zeleninu za druhou.
2. Začneme cuketami, ktoré nakrájame na kolieska a opečieme z oboch strán, ďalej fazuľovými strukami, potom špargľou a na záver baby kukuricu poprášime kurkumou a červenou mletou paprikou a pootáčame zo všetkých strán.
3. Tofu nakrájame na menšie kúsky a zmiešame s 1 PL olivového oleja a zmesou sušených byliniek a opražíme na olivovom oleji do zlatista.
4. Prepeličie vajcia varíme vo vode od zovretia 3 minútky.
5. Zeleninu, tofu a vajíčka poukladáme na tanier a máme hotovo. 😋